Gå direkt till textinnehållet

PP Pension får kritik för ”renovräkning”

Efter omfattande renoveringar höjer mediepensionsbolaget PP Pension hyrorna med upp till 40 procent i bolagets fastigheter i Solna, vilket gör att några tvingas flytta, skriver Tidningen ETC.

PP Pension delägs av Journalistförbundet, och i fastigheterna i Solna bor också flera medlemmar i förbundet. 

Nu ska bolaget genomföra omfattande renoveringar på Ankdammsgatan  i Solna, där man höjer hyran med upp till 40 procent, avslöjar Tidningen ETC

– Det sjukaste är att det är mitt eget pensionsbolag som skinnar mig, för att mina pensionspengar ska växa, säger frilansjournalisten Anna Roxvall till ETC.

Annons Annons

I reportaget ifrågasätter ingen av hyresgästerna att man behöver renovera i det eftersatta lägenhetshuset, däremot nivån på renoveringen, och den kraftiga hyreshöjning som följer. Samtliga lägenheter utrustas med golvvärme, handdukstork och spotlights i badrummet, extra eluttag, induktionshäll på spisen samt uttag för installation av tvätt- och diskmaskin.

Flera anklagar också PP Pension för bristande dialog när det gäller renoveringen. Hyresgäster menar att de bjudits in till vad man kallar ”ett ensidigt informationsmöte”.

– Det var inget samråd. Det var bara information och sen skulle man skriva under, säger Anna Roxvall.

Sju av de boende vägrade skriva under och tog ärendet till Hyresnämnden, som i mars beslutade till fastighetsägarens fördel.

PP Pension delar inte bilden och menar att den stora majoriteten har accepterat och tackat ja. Enligt dem har husen uppnått en ålder då en omfattande renovering är nödvändig.

Fler avsnitt
Fler videos