Klubrádiós frekvens tas över av allierad till Orbán

13 april, 2021

Den ungerska oberoende radiostationen Klubrádió som tvingades stänga i februari har fått sin frekvens överförd till en grupp med nära koppling till premiärminister Viktor Orbán.

Stängningen av den oberoende radiostationen Klubrádió den 14 februari har väckt internationella protester. Det var den sista oberoende radiokanalen i Ungern och en av få oppositionella röster i landet. Medierådet, vars ledamöter utses av regeringspartiet Fidesz, beslutade att inte förnya Klubrádiós sändningstillstånd, med svepskälet att radiokanalen två gånger ska ha misslyckats med att uppge information om sitt programinnehåll.

Nu har Medierådet beslutat att ge Klubrádiós frekvens till Spirit FM, som ägs av ATV, som står premiärminister Viktor Orbán nära. Det rapporterar Euronews.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies