Klubben: ”Ledningen tar i för mycket”

15 december, 2016

Förhandlingen om sparpaketet på Expressen slutade i oenighet. ”Företagsledningen tar i för mycket”, säger Jan Spångberg, ordförande i journalistklubben på Expressen.

Som Journalisten berättade på torsdagseftermiddagen genomför Expressen nu ett sparpaket med nedbemanning av ett okänt antal tjänster. Journalistklubben på Expressen vill inte heller uppge hur många tjänster det handlar om, men anser att det är för många.

– Vi sitter i förhandlingar som i delar inte är färdiga, så några kommentarer om detaljer kan jag inte ge. Men, det är ingen hemlighet att ett antal tjänster på Expressens redaktion dras in. Den första delen av MBL-förhandlingen, om organisationen, slutade i oenighet. Journalistklubben tycker att företagsledningen tar i för mycket, säger klubbordförande Jan Spångberg.

– Vi är glada för att ingen Expressenanställd varslas. Men, vi är ledsna för att det här, rimligen, kommer att slå mot flera av våra bemanningsanställda arbetskamrater.

Taggar: Expressen, sparpaket

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies