Känd krigskorre dödad i Ukraina

5 maj, 2022

Kriget i Ukraina Den välkände ukrainske krigsreportern Oleksandr Makhov dödades på onsdagen av ryskt artilleri i Kharkivregionen, 36 år gammal.

Sky News rapporterar att Makhov tidigare jobbat för den ukrainska tv-kanalen Telekanal Dom, men att han nu stred i Ukrainas armé.

Många sörjer Makhov i sociala medier. Den ukrainska journalisten Iryna Matviyishyn, medarbetare på amerikanska NPR, är en av dem. Hon skriver på Twitter:

”Jag vägrar att tro det... Rysslands fula krig dödade Oleksandr Makhov, vår kollega, en av våra bästa krigsreportrar, en veteran, som gick tillbaka till frontlinjen när Ryssland invaderade i år.”

Oleksandr Makhov hade tidigare stridit för Ukraina i Donbassregionen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Kriget i Ukraina

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies