Gå direkt till textinnehållet

Journalist blev attackerad i hemmet

En journalist på Kungsbacka-Posten utsattes under söndagskvällen för ett angrepp i sitt hem. Ett dygn senare kunde en man, som är en av polisen känd våldsverkare, gripas.

Händelsen inträffade sent på söndagskvällen. En man med någon form av tillhygge agerade hotfullt och sökte konfrontation med journalisten i journalistens bostad. Polisen larmades men mannen hade avvikit när de anlände och en stor sökinsats med bland annat helikopter inleddes, rapporterar Kungsbacka-Posten. Mannen kunde ett dygn senare gripas och är misstänkt för hemfridsbrott och olaga hot. Han är tidigare dömd för bland annat olaga hot.

– Hot och hat är tyvärr vardag för många journalister, men att bli angripen i tryggheten av sitt eget hem innebär givetvis en helt annan nivå av kränkning och obehag. Det är vedervärdigt, säger tidningens chefredaktör Sanna Wikström till Kungsbacka-Posten.

Av det som framkommit tycks motivet bakom angreppet vara tidigare publiceringar i tidningen.

Annons Annons

– Den som brukar hot och våld för att tysta journalister begår i förlängningen ett övergrepp mot demokratin. Polisen själv kallar det för ”demokratibrott”, säger Sanna Wikström.

Fler avsnitt
Fler videos