Gå direkt till textinnehållet

I så många inlägg har Trump hånat medierna

Sedan Donald Trump gick ut med sin kandidatur till presidentposten 2015 har han twittrat nedvärderande om medier och journalister mer än en gång per dag i genomsnitt.

Sajten U.S Press Freedom Tracker har räknat på ur många gånger president Donald Trump postat nedvärderande eller hånfulla inlägg om journalister och/eller medier på sitt Twitterkonto, innan det stängdes den åttonde januari.

Enligt deras beräkningar har presidenten tryckt “skicka” på 2 520 inlägg som på ett eller annat sätt utrycker sig nedvärderande mot kåren.

Databasen med Trumps Twitter-inlägg sträcker sig tillbaka till den 15 juni 2015, när han gick ut offentligt med att han kandiderade till president. Fram till början av januari i år har presidenten postat nästan 24 500 inlägg på Twitter.

Annons Annons

Det betyder att han i genomsnitt twittrat negativt om medier och/eller journalister mer än en gång per dag under fem och ett halvt år.

Under sitt nu fjärde år på posten har Trump skickat iväg allra flest nedvärderande inlägg, hela 633 stycken.

Den allra första förolämpningen riktades mot NBC-journalisten Chuck Todd. Det var den 12 juli 2015 när han refererade till honom som ”patetisk” i ett inlägg.

Den sjätte januari riktade Trump även sitt allra sista nedvärderande inlägg mot samma journalist, när han kallade Todd för “Sad to watch!”, och benämnde honom med öknamnet “Sleepy Eyes” Todd.

Fler avsnitt
Fler videos