”Helvita redaktioner
känns gammalmodiga”

30 december, 2015

FOTO: Niklas Ahlgren SVT Medieönskningar 2016 "De helvita redaktionerna kommer kännas mer och mer gammalmodiga och kommer börja  skämmas över det. De blandade redaktionerna kommer göra bättre journalistik och det kommer märkas." Det säger Kulturnyheternas  Kim Veerabuthroo Nordberg om 2016.

Kim Veerabuthroo Nordberg, 
reporter, Kulturnyheterna, SVT

VAD HÄNDER 2016?

– De helvita redaktionerna kommer kännas mer och mer gammalmodiga och kommer börja  skämmas över det. De blandade redaktionerna kommer göra bättre journalistik och det kommer märkas. 

... OCH OM DU FÅR ÖNSKA?
– Trygga anställningar till alla kolleger som väntar vid telefonen och gråter på toaletten.  

 

Kommentarer

Det finns 6 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Niklas Pålsson mån, 2016-01-04 17:20
Hm, det där är rasistiskt.
Inlagt av Jan Boman mån, 2016-01-04 20:42
Mycket märkligt uttalande som bevisas hur? Är "vita" per definition sämre?
Inlagt av Marcus mån, 2016-01-04 22:00
På vilket sätt menar Kim att hudfärgen har betydelse? Det är väl okej att säga att man vill ha bredare influenser vad gäller ålder med mera, men att säga att hudfärg har betydelse är väl rent rasistiskt?
Inlagt av Börje tis, 2016-01-05 08:03
Vet inte riktigt om jag håller med Kim att det skulle vara något att skämmas över men helt klart är det roligare att arbeta om det är lite variation. Var inte rädda för förändringar. Mvh Börje - http://banditer.nu/
Inlagt av F.O LIDGREN tis, 2016-01-05 09:45
Inlägget från reportern på SVT Kulturnyheterna ger ett förvirrat intryck.I alla fall på mig.Var drar man gränsen ? Det spelar enligt min mening ingen som helst roll vad medarbetarna har för hudfärg eller kön. Det viktigaste är naturligtvis att medarbetaren besitter kompetensen och lever upp till public service avtal med staten om opartiskhet.
Inlagt av Marisol tors, 2016-01-07 15:35
Det är uppenbart att Kim menar "vita" i bemärkelsen "infödda svenskar". Ibland roar jag mig med att kolla hur många "vita" ingår i en redaktion (ta vilken magasin som helst). Ganska deprimerande, faktiskt. Så jag kan säga att han har en poäng här.
Medieönskningar 2016

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies