Gå direkt till textinnehållet

Hallpressen stärker sin webbredaktion

Hallpressen koncentrerar sina digitalredaktioner till Jönköping. Från den 1 april ska redaktionen ha tio tjänster.

I dag har Hallpressen två redaktioner som sköter om den digitala publiceringen: en Jönköping som har fem tjänster och en i Skövde med 4,5 tjänster. Från den 1 april slås de två digitalredaktionerna ihop och ska då ha tio tjänster.

– Vi håller på att rekrytera dem i Skövde som vill flytta till Jönköping, säger Lars Alkner, chef för redaktionell utveckling på Hallpressen.

Redaktionen i Jönköping har haft ansvar för sju tidningar, Jönköpings-Posten samt tidningarna i Småland, och Skövderedaktionen de fem titlarna i Västergötland.

Annons Annons

– Vi slår ihop redaktionerna får att få en effektivare organisation, eftersom det var svårt att ha bevakning tidiga morgnar, sena kvällar och helger på endast fem personer, säger Lars Alkner.

Webbredaktionen ska fungera som redaktörer och lägga ut artiklar från de runt 30 orter där Hallpressen har redaktioner.

– Det är vår styrka, att vi finns på plats. Reportrarna ska fortsätta att leverera artiklar till sajten. Webbredaktionen ska syssla med att ringa till polisen och räddningstjänsten, snabba jobb som inte kräver lokal närvaro.

Hallpressen kommer även att satsa mer på rörlig bild. 150 medlarbetare har gått kurs i att filma och redigera i mobilen.

– Det kommer att vara snabba händelsenyheter filmas, för det är det som drar klick.

Samtidning som nu Hallpressen, som sista mediekoncern satsar mer på det digitala, har det kommit krav på besparingar. Antalet journalisttjänster ska minskas med 26 till runt 160, som Journalisten tidigare skrivit om. Lars Alkner säger att den digitala satsningen inte skulle vara möjlig utan besparingar eftersom Hallpressen gått med underskott.

– För en digital satsning krävs det ett ekonomiskt överskott som vi inte haft. Målet är att de digitala intäkterna ska fördubblas varje år i tre år. Då när vi över 100 miljoner i digitala intäkter, säger Lars Alkner.

Fler avsnitt
Fler videos