Gå direkt till textinnehållet

Hallå där Sara Trus …

... journalist, som skrev den uppmärksammade artikeln "Vindsvåningar har blivit ett sätt att leva" i DN Bostad. Hur reagerar du på alla kommentarer?

– Jag blev tagen på sängen, precis som DN-redaktionen. Det är förstås jättetråkigt att bli kritiserad på det här sättet, men jag är ganska luttrad. Som journalist tycker jag att det mest oroväckande är den lynchstämning som kan skapas på nätet. Och på sikt leda till att vanliga människor, rika som fattiga, inte vågar ställa upp på intervju.

Varför tror du att responsen blev som den blev?

Annons Annons

– Reportaget handlar om ett par som står för sin livsstil och sin lyxiga vindsvåning. Detta upprörde uppenbarligen väldigt många läsare. Och i skydd av anonymiteten på internet påbörjades den mobbning som sedan ledde till lynchstämning.

Hade DN Bostad några synpunkter på artikeln innan den publicerades?

– Inte mer än att de satte ny rubrik och ingress, samt kortade i faktarutan. I övrigt är texten oförändrad.

Har du efter ståhejet fått stöd från DN Bostad?

– Ja, absolut! Som sagt, inte ens redaktören – som ju känner sina läsare bättre än någon – kunde förutspå reaktionerna. Han beklagar snarare att paret och jag hamnade i skottgluggen.

Berätta om din bakgrund.

– Jag arbetar sedan nio år som journalist och redaktör. Har studerat medie- och kommunikationsvetenskap på JMK och har en diplomutbildning i praktisk journalistik från Poppius. För närvarande är jag föräldraledig från Tidningsmakarna några dagar i veckan och frilansar resten av tiden.

Fler avsnitt
Fler videos