Gravid journalist mördad med bilbomb

11 november, 2021

En gravid jemenitisk journalist dödades av en bilbomb i Aden i tisdags.

Bildjournalisten Rasha Abdullah Al Harazi avled när en bomb, som placerats på hennes och maken Mahmoud Al Atmis bil, exploderade i hamnstaden Aden i södra Jemen i tisdags. Mahmoud Al Atmi befann sig också i bilen och blev skadad i explosionen. Rasha Abdullah Al Harazi var gravid med parets andra barn. Det rapporterar bland andra Reuters.

Rasha Abdullah Al Harazi arbetade som fotograf för nyhetskanalerna al-Ain och al-Sharq samt Bloomberg Asharq. Mahmoud Al Atmi arbetar för al-Arabiya och al-Hadath.

Committee to Protect Journalists fördömer attacken och uppger att Al Atmi tidigare mottagit dödshot från huthirebellerna.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies