Gå direkt till textinnehållet

Fotograf får jobba kvar på Söderhamns-Kuriren

Fotografen Daniel Nilsson får jobba kvar på Söderhamns-Kuriren. Efter en prövotid på några månader ansågs han kunna skriva artiklar och fick fast anställning.

Det var i våras förra året som Söderhamns-Kurirens chefredaktör Mats Åmvall förklarade att tidningen inte längre skulle ha några fotografer anställda, alla på redaktionen ska kunna skriva och fotografera. Samtliga tre fotografer blev uppsagda. Bland dem Stefan Carlzon som jobbat på tidningen i 40 år, sedan han var 17 år.

För Daniel Nilsson lyckades journalistklubben få till ett avtal som innebar att han under sex månader fick pröva på att vara skrivande och fotograferande journalist. Efter den tiden skulle tidningsledningen avgöra om han uppfyllde de krav som ställts upp för att vara en multijournalist.
Efter några månader fick han besked från ledningen om att han höll måttet.
– Det gick bättre än förväntan och strax efter jul fick jag reda på att prövotiden var slut och att jag från den 1 januari är multijournalist, säger Daniel Nilsson.


Han tycker dock
att det är synd att kolleger tvingats sluta och att tidningen inte anser sig ha råd att ha anställda fotografer.
– Samtidigt har jag förståelse för att tidningen har vikande upplagor och något måste små tidningar göra, säger Daniel Nilsson.
Söderhamns-Kurirens ingår i Hälsingetidningar som även består av Ljusdals-Posten, Ljusnan och Hudiksvalls Tidning.

Annons Annons

Läs mer på:

Fler avsnitt
Fler videos