Förbundet svarar på Las-kritiken

2 november, 2020

DEBATT ”Vi är också förbannade på politikerna”, skriver tio ledamöter i Journalistförbundets styrelse, i ett svar på kritiken mot förbundets ja till överenskommelsen mellan PTK och Svenskt Näringsliv.  

Journalistförbundets ja till Las-överenskommelsen mellan PTK och Svenskt Näringsliv har väckt stark kritik i de egna leden. ”Vi uppmanar förbundsstyrelsen att omvärdera inställningen till avtalet mellan PTK och Svenskt näringsliv. Bättre ta stryk, med bibehållen respekt från medlemmarna, än att vara medansvarig för eländet och därmed förlora trovärdighet”, skrev 18 förtroendevalda i en kritisk debattartikel i Journalisten i fredags.

Nu försvarar förbundsstyrelsen sitt ja till överenskommelsen. ”Vi ville inte försämra Las. Genom att förhandla och träffa avtal har vi velat försvara anställningsskyddet mot ännu större försämringar. Vi är också förbannade på att politikerna inte låtit parterna förhandla i fred”, skriver tio FS-ledamöter i Journalisten idag.

De skriver också att de är positiva till statsminister Stefan Löfvens besked i Agenda i SVT på söndagskvällen, om att överenskommelsen mellan PTK och Svenskt Näringsliv ska gälla som en grund till en ny utredning där även LO ska få säga sitt.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies