Firade det nya
avtalet med glass

1 juni, 2016

Journalistklubbarna på SVT och SR firade det nya kollektivavtalet med att bjuda på glass. I Stockholm fick man hyra in en hel glassbil.

Förra veckan skrev Journalistförbundet och arbetsgivaren på ett nytt kollektivavtal som gäller ett år. Bland annat innehåller det ett lönepåslag på 2,2 procent.

Journalistklubbarna inom public service valde att fira avtalet med att bjuda alla  på glass. Samtliga sektioner bjöd på glass runt om i landet. Eftersom det är så många som jobbar i Stockholm valde man att hyra in en glassbil till Radiohusparken.

– Vi tänkte först själva köpa glass, men insåg att det skulle det ställa till problem då temperaturen ligger på 25 grader. Därför hyrde vi in en glassbil där man själv fick plocka glass från frysboxen, säger Carina Myllynen, förtroendevald som jobbar på SVT-klubbens kansli i Stockholm.

Under tiden som medlemmar smakade på glassen delades det ut lappar som förklarade innehållet i avtalet.

– Det var ett sätt att fira att avtalet gick i hamn utan konflikt och att det blev ett avtal som vi är nöjda med, säger Carina Myllynen.

Taggar: Avtal 2016

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies