Dubbel vinst för Veckans Affärer i Tidskriftspriset 2008

23 oktober, 2008

Veckans Affärer blev Årets tidskrift i två kategorier när 2008 års tidskriftspris skulle delas ut. VA vann pris i kategorierna Nya medier och "fackpress under 50 000 exemplar".

Här är hela listan med vinnare och motivering:

ÅRETS TIDSKRIFT - FACKPRESS UNDER 50 000 EXEMPLAR

Veckans Affärer
"En tidskrift i tiden som på ett effektfullt och nytt sätt utvecklat både själva tidningen och sitt varumärke. Med nya okonventionella, kommersiella och samhällstillvända grepp, har tidskriften med sina kringaktiviteter blivit ett viktigt inslag i den aktuella debatten, inte bara när det gäller veckans affärer. "

ÅRETS TIDSKRIFT - FACKPRESS ÖVER 50 000 EXEMPLAR
Turist
"En medlemstidning som på ett nytt och modernt sätt hävdar sig i medielandskapet. Med spännande infallsvinklar, välskrivna artiklar, en slagkraftig bildjournalistik och välgjord layout fångar den sina läsare. "

ÅRETS TIDSKRIFT - POPULÄRPRESS UNDER 50 000 EXEMPLAR
Utemagasinet

"En tidning som passionerat brinner för sin målgrupp. Ett entusiastmagasin som på ett tilltalande sätt tar tillvara sina läsares starka intresse och känslor för sitt område. Och detta i en tid när det är inne att vara ute!"

ÅRETS TIDSKRIFT - POPULÄRPRESS ÖVER 50 000 EXEMPLAR
Allers

"En modernisering och anpassning till dagens målgrupp, tillsammans med hög och bestående kvalitet, gör att tidningen hela tiden hittar nya generationer läsare. Den står över alla nya kortvariga trender. Med säker känsla för vad över en halv miljon läsare vill ha varje vecka, har detta välkända varumärke blivit symbolen för en bra och bred veckotidning. "

ÅRETS NYA TIDSKRIFT
Eco Queen

"Formen, bredden och kvalitén överraskar i detta målinriktade magasin som behandlar det "rätta", oavsett om det är hus eller ansiktskräm, och gör det med de modernaste och bästa verktygen. Attraktivt och välgjort kan det locka oss att leva gott och miljömedvetet"

ÅRETS TIDSKRIFT - NYA MEDIER
VA.se (Veckans Affärer)

"Det här är bra. Besökarna inbjuds till delaktighet i en djungel av svårbegripliga frågor. Vinnaren använder klassiska metoder för kommentarer och interaktion med redaktionen, men tar samtidigt också nya grepp som etikettering av allt innehåll och framför allt personalisering. Ett uppdaterat index utifrån etiketterna hjälper användaren att skapa en snabb överblick av sajten. "

ÅRETS MARKNADSFÖRINGSPRIS
Chic

"I en välfylld hylla har denna tidning lyckats etablera sig på ett imponerande sätt. Idén om hur man klär sig är inte unik, men sällan har vi sett hur idén tagits om hand så väl i alla mediekanaler. Ingen kanal är glömd, inte ens butikspersonalen. "

ÅRETS JOURNALIST
Salka Hallström Bornold, Plaza Magazine

"Väl påläst och påtagligt välformulerad skildrar pristagaren ett av samtidens stora ämnen, som ingen undkommer och alla har en åsikt om. Med en säker penna och stor passion granskar Årets Journalist både den eleganta ytan och de djupa stråken. "

ÅRETS KRÖNIKÖR
Thomas Engström, Fokus

Till Årets Krönikör utses en skribent som ständigt lyckas ta upp det alla redan talar om och säga något som vi aldrig hört förut. Träffsäker, stilsäker och självsäker."

ÅRETS AD
Niklas Wendt, King Magazine

"För en form som är genomförd fullt ut och är en väl sammanhållen helhet. För en ny form som använder den gamla formen som ett avstamp snarare än som en begränsning. För en form med pondus och självsäkerhet som delar drag med tidningens önskeläsare: stilsäker och medveten. "

ÅRETS MEDIEROOKIE
Anton Gustavsson, Novell

"Årets Medierookie saknar rädsla för allvaret och stora format. Genom att sätta berättandet framför sitt ego har Årets Medierookie förnyat en igendammad genre. "

ÅRETS SKOLTIDSKRIFT
Frizon, Vimmerby Gymnasium


ÅRETS MEDIERÅDGIVARE
John Goliats – Mindshare

TIDSKRIFTSAKADEMINS STORA PRIS
Anne Ramberg, generalsekreterare Advokatsamfundet

"Tidskriftsakademins Stora Pris har för 2008 tilldelats Anne Ramberg för att hon målmedvetet och konsekvent har stridit för det fria ordet – det må handla om meddelarfrihet, tryckfrihet eller mediernas integritet."
Tidskriftsakademin delar sedan 2006 ut årligt pris till en extern person eller organisation som särskilt förtjänstfullt verkat för att synliggöra tidskrifternas roll och betydelse i det svenska samhället.

INTERNATIONELLA TIDSKRIFTSSTIPENDIET
Helena Björck

Sveriges Tidskrifters och Journalistförbundets internationella stipendium 2008 går till en kvinna som arbetar som tidskriftsjournalist i en mansdominerad genre och som vi i juryn tror kommer att förvalta sitt stipendium genom att bredda sportjournalistiken.
Helena Björck medarbetar på tidskriften Svensk Idrott och är nyhetsredaktör på Riksidrottsförbundets webbplats. Hon får nu 30 000 kronor för att studera utbytet mellan svenska och sydafrikanska idrottsföreningar med fokus på fotboll och simning barn och ungdomar. Hon har också för avsikt att studera situationen när det gäller hiv och aids.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies