Gå direkt till textinnehållet

Dr Phil-avsnitt fälls – pappa slog son

TV4 sände ett avsnitt av Dr Phil där man bland annat visar en pappa som slår sin son. Granskningsnämnden anser att det strider mot televisionens särskilda genomslagskraft och inte borde sänts före klockan 21.

Ett avsnitt av Dr Phil som sändes i oktober förra året handlade om en pappa som tror att hans son är besatt av demoner. Flera gånger i programmet visades korta videosekvenser där pappan skrek på barnet och slog honom flera gånger på rumpan.

Pappan gick också mot barnet och lyfte upp honom i kläderna och bar honom mot ett flak på en pickupbil. Sedan slog pappan barnet upprepade gånger på rumpan och tappade honom på marken.

I programmet fördömde Dr Phil pappans beteende och kallade det mobbing och barnmisshandel. 

Annons Annons

Anmälaren är kritisk just till inspelningarna där pappan slog sin son. Programmet sändes på en tid då barn kommer hem från skolan, men det var även chockerande för vuxna att se.

Enligt Granskningsnämnden innehöll programmet flera autentiska filmsekvenser med våld och hotfullt beteende från en vuxen, direkt riktat mot ett barn. 

Mot denna bakgrund borde programmet inte ha sänts före kl. 21.00, anser nämnden, och fälls därmed med hänvisning till bestämmelsen om televisionens särskilda genomslagskraft.

Fler avsnitt
Fler videos