De ska jobba på DN i Malmö

8 januari, 2021

I april startar Dagens Nyheter sin nya redaktion i Malmö. Fyra reportrar och en fotograf nyanställs, utöver DN-medarbetarna Niklas Orrenius och Per Svensson som sedan tidigare är stationerade i Malmö.

Här är de nya medarbetarna:

Hanna Grosshög, frilans. Hon har sedan 2017 ingått i DNs riksnätverk av frilansmedarbetare och bevakat Skåne och Danmark.

Tove Hansson, reporter på SVT Nyheter Skåne, med en bakgrund på Kvällsposten och Helsingborgs Dagblad.

Nadia Jebril, reporter och programledare på Sveriges Radio Malmöhus/P4. Hon har tidigare arbetat på Sydsvenskan och är i dag programledare för Karlavagnen i P4.

Hilda Ärlemyr, reporter på Kristianstadsbladet. Hon har en bakgrund från SR Ekot och SR P1 Kultur samt frilansverksamhet.

Anders Hansson, frilansfotograf. Han har jobbat för bland annat DN under många år. 

Erik Ask som är chef för DN Göteborg kommer även att leda redaktionen i Malmö.

- Vi växer i hela riket och med det följer förstås ett ansvar att också spegla hela Sverige bättre. Vi har gjort satsningar i flera steg, först på ett nätverk av frilansmedarbetare på 15 orter 2017, sedan med redaktionen i Göteborg 2019, säger Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef och projektledare för DN Göteborg och DN Skåne, i DN.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies