Chef på Arbetsförmedlingen
efterforskade källa

26 april, 2016

Efter att Uppdrag granskning på SVT börjat ställa frågor skickade en chef på Arbetsförmedlingen ett mejl till anställda och frågade vem som talat med medier.

I veckans Uppdrag granskning som sänds på onsdag berättas om en historia som rör tre av Arbetsförmedlingens lokala kontor. Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg berättar själv i en intervju med Uppdrag granskning att en chef misstänks för att ha efterforskat källa i anslutning till granskningen.

”Vi har en chef som mejlade ett antal olika kontor och ville ha in uppgifter om någon hade blivit intervjuad av media. Den upplyste att alla givetvis har en rätt att ha kontakt och lämna information, men frågade om det fanns människor som hade blivit intervjuade av media”, säger Mikael Sjöberg till Uppdrag granskning.

I mejlet som chefen skickade står det: ”Vi önskar veta om någon talat med pressen senaste månaden och vad gällde det?”

Det pågår en intern utredning rörande grundlagsbrottet, men Arbetsförmedlingen har inte lämnat över frågan till Justitiekanslern, som är den som ska sköta sådana utredningar.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies