Gå direkt till textinnehållet

Besparingar på Barometern

Barometern OT presenterade i går ett förslag på att redaktionen ska minska antalet journalisttjänster från 61 till 55. Besparingen ska vara genomförd i maj 2018. Förhandlingar med journalistklubben har inletts.

Anders Enström, chefredaktör för Barometern OT, säger att det inte kommer vara några enskilda enheter inom företaget som kommer att läggas ner. Redaktionerna på de tio orterna kommer även i maj 2018 att vara bemannande.

– Exakt var de sex tjänsterna kommer att tas ifrån måste bli en förhandlingsfråga, säger Anders Enström.

Kan det bli uppsägningar?

Annons Annons

– I nuläget vill vi inte spekulera i hur den nya organisationen kommer att se ut i maj 2018. Anställda kanske går i pension eller väljer att sluta.

Varför kommer förslaget om besparingar just nu?

– Det går bra för tidningen, prenumerationsintäkterna ökar och vi har fler läsare. Vi hade ett svart plus 2016 och allt tyder på ett plus även 2017. Men det vi och alla andra ser är en förändring av annonsmarknaden. Vi möter helt andra konkurrenter, och de är inte lokala utan Facebook och Google. På den digitala marknaden har vi svårt att få de intäkter vi får i papperstidningen. Vi måste rationalisera och effektivisera. Därför är dessa åtgärder nödvändiga.

Fler avsnitt
Fler videos