Gå direkt till textinnehållet

Attack mot Putilovs hem i natt

Egor Putilov, ny reporter på Samhällsnytt (tidigare Avpixlat), attackerades med stenkastning i sitt hem i natt. Två stenar kastades genom glasdörrarna till balkongen och hamnade i vardagsrummet.

Som Journalisten berättat har Egor Putilov rekryterats som reporter till Samhällsnytt som är det nya namnet på den främlingsfientliga hatsajten Avpixlat.

Klockan ett i natt blev han utsatt för en attack i sitt hem.

– Jag skulle lägga mig och ville bara läsa klart en lång artikel när jag hörde två smällar. Jag sprang in i vardagsrummet och såg att balkongdörrarna hade stora hål. Det låg glassplitter överallt på golvet. Jag sprang tillbaka in i sovrummet eftersom det går att låsa dörren där och ringde 112, säger Egor Putilov till Journalisten.

Annons Annons

På stenarna som slungats genom de stängda glasdörrarna hade någon skrivit ”rasist” och ”ryska svin” med röd färg.

Hur mår du nu?
– Jag är ganska omskakad eftersom hot och hat mot mig som journalist aldrig tidigare gått över i fysisk form. Men livet går vidare så jag håller på att städa upp och byta glasen.

Tror du att den här händelsen kommer att påverka dig i ditt arbete, eller på annat sätt?
– Inte mig personligen, förutom att jag kommer att behöva titta bakom axeln lite extra nu. Risken är dock att det blir någon upptrappning samt att det kan skrämma andra journalister till självcensur – och det är precis det sådana attacker syftar till.

 

Läs mer: Brottsplatsen söktes av med hundförare.

Fler avsnitt
Fler videos