Gå direkt till textinnehållet

”Att bara beklaga räcker inte”

Frysboxen på Dagens Nyheter Att Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski nu beklagar att personer i den så kallade frysboxen hamnat i kläm räcker inte. Det säger flera av journalisterna som hamnade i frysboxen. ”Att vi hamnade i kläm är en underdrift”, säger Bo Keskikangas, mångårig medarbetare på DN som satt i frysboxen i ett år.

Många har reagerat på Peter Wolodarskis första uttalande om den så kallade frysboxen i en artikel i Dagens Nyheter på torsdagen. I artikeln som är en reaktion på Journalistens reportage om frysboxen beklagar Peter Wolodarski att enskilda ”hamnade i kläm”.

– Det räcker inte. Detta har fullkomligt knäckt mig. Jag vill ha en personlig ursäkt. Det har jag velat hela tiden, säger en av de DN-journalister som hamnade i frysboxen 2013.

– Jag känner inte att det är tillräckligt. Det som gör mig mest arg är att han säger att han av respekt för de inblandade inte vill säga något mer. Han beter sig som en socialchef när kommunen omhändertagit barn, ”vi kan inte säga något av respekt för barnen”. Han behandlar oss som barn. Vi har hela tiden frågat oss varför vi hamnade i frysboxen och vi får inga svar, säger en annan av journalisterna.

Annons Annons

– Han säger ju egentligen ingenting. Att påstå att vi ”hamnade i kläm” är en underdrift. Men jag är inte upprörd och inte förvånad, jag hade inte förväntat mig något annat, säger Bo Keskikangas, som slutade på DN i september efter ett år i frysboxen.

Fler avsnitt
Fler videos