Gå direkt till textinnehållet

ATs ägare: ”Lönerna har förtur”

Alingsås Tidnings ägare William Michelsen uppger för Journalisten att löneutbetalningarna och pensionsavsättningarna har förtur – och att de anställda ska få sin lön denna vecka ”enligt planerna”.

Ägarbolaget WM Medias ekonomiska kris har lett till försenade löneutbetalningar och stoppade upplagor. Tidigare på tisdagen kom beskedet att tidningen inte får höjt driftstöd från Mediestödsnämnden. Många befarar att det kommer att leda till att bolaget går i konkurs.

Nu uppger bolagets vd William Michelsen, som också ingår i ägarfamiljen, att det ska finnas pengar på kontot för att klara löneutbetalningarna.

”Löneutbetalningarna och pensionsavsättningarna har förtur”, skriver William Michelsen i ett mejl till Journalisten.

Annons Annons

På frågan om de anställda kommer att få sina löner i veckan svarar han kort:

”Ja, enligt planerna.”

I mejlet uppger han också att de är mycket missnöjda med att Mediestödsnämnden inte beviljat Alingsås Tidning driftstöd.

”Vi utvärderar situationen nu och planerar att inom kort fatta beslut om framtiden för Alingsås Tidning, Lerums Tidning samt Härryda-Posten/Partille Tidning. Tidningsdistributionen sker genom Stampen-ägda VTD, och här kan stora besparingar göras genom annan distributör”, skriver William Michelsen.

Fler avsnitt
Fler videos