Gå direkt till textinnehållet

Allers ägare ber medarbetarna om ursäkt för olämpliga festinslag

Aller Media Sverige tar avstånd från opassande inslag i underhållningen som framfördes under företagets 150-årsfest i Köpenhamn. ”Våra ägare har skickat en ursäkt till alla medarbetare”, uppger kommunikationschef Jennie Knutsson. 

150-årsfirandet, där ett par tusen medarbetare var på plats i Köpenhamn, varav ungefär 500 kom från svenska Aller Media, ägde rum inte långt efter att medarbetarna på Aller Medias Malmö-kontor fått veta att kontoret kommer att läggas ned. 

Enligt flera källor förekom sexistiska inslag med halvnakna kvinnor i en burleskshow under middagen, vilket väckt reaktioner. Något Dagens Media var först att rapportera om.

”Festligheterna inklusive resorna dit har planerats och genomförts av den danska eventbyrån Aller Alive på uppdrag av våra ägare i Aller A/S som också har betalat för såväl festen som resor och boende. Vi i Aller Media Sweden var gäster, och hade inte inflytande över innehållet i programmet” skriver Aller Medias kommunikationschef Jennie Knutsson i ett mejl till Journalisten.

”Det stämmer tyvärr att det förekom opassande uppträdanden. Jag vill vara tydlig med att den svenska ledningen inte hade någon insyn i produktionen eller vad som skulle ske under kvällen. Vi tar starkt avstånd från de olämpliga inslagen och det är något som vi också har återspelat till festarrangören och till våra ägare. Våra ägare har skickat en ursäkt till alla medarbetare”, kommenterar Jennie Knutsson.

Läs mer: Massuppsägningar på Aller i Malmö – bara en journalist följer med till Stockholm

Fakta/Aller Media

Aller Media ger bland annat ut titlarna Elle, MåBra, Svensk Damtidning, Allers, Hemmets Veckotidning, Hänt i Veckan, Femina och Residence. 

Fler avsnitt
Fler videos