Aschbergs filmteam förföljde chefredaktör

1 oktober, 1998

TV Robert Aschberg tröttnade på Se& Hörs journalistik och lät ett filmteam jaga chefredaktören Tua Lundström i sju dar.

TV Robert Aschberg tröttnade på Se& Hörs journalistik och lät ett filmteam jaga chefredaktören Tua Lundström i sju dar.

– Det känns som rena våldtäkten, säger hon.

Tua Lundström är mycket upprörd.

– Aschbergs folk har vänt upp och ner på min sopcontainer, ringt på hos mina grannar, hört efter i Konsum vad jag köper för mat, frågat i solariet om jag brukar duscha efter jag solat etc. Det här är sanslöst.

Enligt Tua Lundström har teamet filmat in i hennes lägenhet och följt efter henne med bil från morgon till kväll.

– I början visste jag inte vilka det var som förföljde mig. Det var mycket obehagligt, i synnerhet som jag tidigare utsatts för hot.

Den senaste tiden har Se&Hör gjort flera uppmärksammade etiska övertramp och framstått som värstingen inom svensk journalistik just nu.

– Sen Tua Lundström kom till Se& Hör har tidningen blivit allt värre, säger Robert Aschberg. Allt handlar om att tidningens danska ägare vill tjäna mer pengar. Tua Lundström får känna på vad hon utsätter andra för.

Lundström ser det som ett försök från Aschbergs sida att tysta henne.

– Men om han vill komma åt vår journalistik, varför diskuterar han inte istället för att jaga mig? De vi skriver om skulle vi aldrig förfölja på det här smaklösa sättet.

– De tidigare chefredaktörerna på Se&Hör har varit kompisar till Aschberg. Då var det frid och fröjd. Nu har det kommit en kvinna på posten och mig går det tydligen bra att ge sig på.

Reportaget om Tua Lundström sändes i TV3 den 25 september.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies