Gå direkt till textinnehållet

QX chefredaktör Ronny Larsson: ”Pride är vår julafton”

Stockholm Pride, som inleds den 31 juli och pågår till den 6 augusti, firar 25 år. För Ronny Larsson som är en av tidningen QX två chefredaktörer är hela veckan som julafton.

Ronny Larsson debuterade i Prideparaden 2000.

– Då gick jag privat i paraden. Precis nyutkommen, och allt var jättenervöst, men också jättehärligt. Sedan började jag på QX 2004 och då var jag mitt inne i alltihop och bevakade Pride.

Magasinet QX bevakar hbtq-frågor och delas ut gratis i hela landet, plus i Helsingfors, Åbo och Mariehamn. 

Hur jobbar ni under festivalen?
– Det här är lite av vår julafton. Vi bygger en stor pepp för Pride under sommaren och försöker lyfta fram så många saker som möjligt som händer. 

Under själva Prideveckan är personalstyrkan förstärkt. Årets tema är Fira mångfalden. På festivalområdet har QX det största tältet där de säljer regnbågssaker och har samtal med författare och artister. 

– Där försöker vi värva folk till vår community genom att sälja prenumerationer, det är en viktig stöttepelare i QX ekonomi.  

Vad är viktigast under veckan?
– Paraden är höjdpunkten under hela Pride. QX har alltid ett stort ekipage som lockar hur mycket folk som helst. Vi försöker göra det så färgglatt som möjligt, och så spelar vi musik som vi vet att folk vill höra. Det är ett enda stort folkhav och vansinnigt härligt! 

Fler avsnitt
Fler videos