Gå direkt till textinnehållet

Anställda på UNT får felaktiga löner

Efter att Upsala Nya Tidning blev en del av koncernen NTM har de anställda haft problem att få ut rätt lön. Även tidningarna i Luleå, som även de tillhör NTM, har haft problem med utbetalningarna.

När koncernen Norrköpings Tidningar Media, NTM, köpte UNT flyttades administrationen till koncernens huvudkontor i Norrköping. Men överflytten har skapat problem med lönerna. Det handlar om att OB-tillägg inte betalasts ut, fel semesterersättning, semestertillägg, komptid, VAB-ledighet och pensionspengar.

– Anställda är oroliga för de vet inte om de fått ut rätt lön. Vi ska nu sätta oss ner med NTM och hitta felkällorna, säger Johannes Nesser, journalistklubbens ordförande på UNT.

Även på Norrländska Socialdemokraten och Norrbottens-Kuriren, som även de ingår i NTM-koncernen och vars löner numera administreras från Norrköping, har haft problem med fel i utbetalningarna.

Annons Annons

– Vid omorganisationen blev det problem. Folk ska inte behöva vara oroliga för att inte lönen stämmer, säger Roland Lundström, klubbordförande för Norrbottens Media där NSD och Norrbottens-Kuriren igår.

På NTM lovar man att problemet snart ska vara lösta och skyller på att då de tog över UNTs lönesystem i januari var det buggar i systemet som nu håller på att rättas till.

– Alla får sina löner varje månad. Men vikariernas OB har blivit fel. I måndags började den nya lönechefen som kommer att gå igenom vilka som inte fått rätt lön och vi betalar ut retroaktivt till dem där det blivit fel, säger Karin Wetterstrand, personalchef på NTM.

Fler avsnitt
Fler videos