Al-Duhan fick p-böter utanför SR-reporterns hem – i mars 2020

18 maj, 2021

Dagens Nyheter avslöjar att Raad Al-Duhan fick p-böter mitt i natten utanför den tidigare Ekotreporterns hem – samtidigt som hon rapporterade om honom.

Den tidigare Ekotreportern hävdade i samband med Dokus avslöjande att hon blev vän med islamisten Raad Al-Duhan först sommaren 2020, efter att hon rapporterat om hans fall. Men nu avslöjar Dagens Nyheter att Al-Duhan fick felparkeringsböter mitt i natten utanför journalistens hem den 13 mars 2020, och igen den 30 mars. I slutet av april 2020 gjorde reportern ett inslag om mannen.

SRs vd Cilla Benkö uppger för DN att Ekots chef Klas Wolf-Watz vidtagit åtgärder för att försäkra sig om att SR-inslagen inte tillkom under ett jävsförhållanden.

”Vi har vidtagit ett antal åtgärder, vi kommer inte gå in i detalj på vad han har gjort och vilka han har pratat med. Men han har försäkrat sig om att han hade kontroll över den situation som var då, jag har fått information om vilken information han hade och jag tycker att han fattade ett korrekt beslut”, säger Cilla Benkö till DN.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies