Gå direkt till textinnehållet

100 dollar i böter för bild på vaktande polis

Norska kvällstidningen Verdens Gangs nyhetschef och en av tidningens fotografer bötfälldes när de tog bilder av en vaktande polis och fastigheten där Chelsea Clinton ska gifta sig.(Korrigerad version)

Chelsea Clinton, dotter till den tidigare amerikanske presidenten Bill Clinton och den nuvarande utrikesministern Hillary Clinton, ska inom kort gifta sig i Rhineback i USA. VG hade inför bröllopet sänt ett team till staden. Bevakningen inleddes med en incident.

Medan nyhetschefen Kjersti Sortland var på väg till en polis som höll vakt utanför fastigheten tog fotografen Thomas Nilsson en bild av porten och polisen, vilket irriterade polisen. Det norska teamet fick besked om att det skulle kosta dem 100 dollar i böter, vilket motsvarar 600 dollar. Efter att ha accepterat böterna fick VG fortsätta sitt jobb.

VGs nyhetsredaktör Hejle Solberg blev förvånad över polisens redaktion.

Annons Annons

– Detta är en överreaktion, säger hon till norska Journalisten. Vi var aldrig inne på fastigheten, och har inte passerat en endaste skylt om tillträde förbjudet. Jag har svårt för att förstå vad som är fel med att ta en bild på en port. Vi visste inte att det var förbjudet. Men episoden är en bra illustration till den enormt stränga vakthållningen runt fastigheten.

USA har stränga regler mot fotografering av en vakt vid en port.

Fler avsnitt
Fler videos