10 000 har läst om DNs ”frysbox”

25 mars, 2015

Flexibilitetens pris Journalistens granskning av hur medarbetare på Dagens Nyheter behandlats har lett till kraftiga reaktioner i sociala medier.

Reaktionerna har varit starka på Journalistens artikel om hur Dagens Nyheters medarbetare hamnade i DNs frysbox och om en arbetsgivare som tappade sin medmänsklighet. Frysboxen har kostat DN 30 miljoner kronor.

Över 10 000 har läst artikeln på Facebook och många har uttryckt sina synpunkter på Twitter:

”Det här är rent perverst. Missbruk av människor”, skriver Aftonbladet kulturs Martin Aagård på Twitter. 

”Själva frysboxen (DN 150) har det väl iofs rapporterats om tidigare, men att den kunde vara så bottenlöst vidrig”, skriver Andres Ekström.

”Efter att ha läst den här artikeln kan man inte beskriva DN:s förfarande i fallet frysboxen som annat än tragiskt, ” twittrar Jack Werner.

”Jag läser och skakar. Imorgon säger jag upp min prenumeration på @dagensnyheter", twittrar Emil Johansson.

”En historia om när dinosaurier ska gå på bantningskurs. "En frysbox för 30 miljoner”, skriver Martin Gustafsson.

”En mallig blaska. Ser människor som boskap. Frysboxen läcker,” skriver Genrik Schöldström.

”Ni får inte min prenumeration när ni behandlar era anställda som ni gör. Skamligt av en liberal tidning!” skriver David Tingsgård.

”De flesta har redan sagt det i dag, men berättelsen om "frysboxen" är inget annat än otroligt tragisk,” twittrar Linnea Carlén.

Läs artikeln här.

Kommentera gärna artikeln, och artikelserien, på Twitter eller Facebook. (#flexibilitetenspris)

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Ove Wall ons, 2015-03-25 11:29
Jag prenumererar inte på DN, men kommer definitivt att upphöra med lösnumren som jag köper då och då. Dessutom avinstallerar jag DN-appen i mobilen.
Flexibilitetens pris

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies