USA vill åtala
Julian Assange

21 april, 2017

Det amerikanska justitiedepartementet förbereder ett åtal mot Julian Assange. USAs justitieminister Jeff Sessions anser att det nu är prioriterat att gripa Wikileaksgrundaren.

Julian Assange har i snart fem år befunnit sig på Ecuadors ambassad i London för att undvika utlämnande till Sverige, misstänkt för våldtäkt i augusti 2010. Huvudskälet till att han inte velat låta sig förhöras i Sverige är att han befarar ett utlämnande till USA. Det har dock inte funnits någon amerikansk efterlysning. Men nu ser det ut att kunna förändras.

CNN rapporterar att det amerikanska justitiedepartementet nu förbereder ett åtal mot Assange för att Wikileaks hjälpt Edward Snowden att fly. Justitieminister Jeff Sessions antydde under en presskonferens på torsdagen att ett åtal också skulle kunna vara kopplat till Wikileaks läckor av hemliga dokument, och sade att gripandet av Julian Assange nu är prioriterat.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies