Gå direkt till textinnehållet

Tidningen Bofast läggs ned

Den snart 30-åriga tidningen Bofast kommer att läggas ned sedan styrelsen beslutat att den ska ingå i kommunikationsavdelningen. Chefredaktören avgår vid årsskiftet.

Tidningen ges ut av Sabo förlags AB, ett helägt dotterbolag till Sabo, de kommunala bostadsbolagens branschorganisation. Tidningen har haft problem med vikande annonsintäkter och upplaga. I dag kommer den ut i omkring 5 000 exemplar, skriver Hem & Hyra.

Styrelsebeslutet togs efter att en utredning föreslagit att förlaget ska läggas ned och att verksamheten ska integreras i Sabos kommunikationsavdelning.

Tanken är att Bofast även i fortsättningen ska komma ut på papper, men inget beslut har tagits om tidningen i framtiden ska ha en egen chefredaktör och ansvarig utgivare.

Annons Annons

”Vi ska ta ett policybeslut längre fram. Men det är klart att det kommer bli mer fokus på medlemstidning och att Bofast ska bli en del av Sabos kommunikationsavdelning”, säger Sabos ordförande Leif Jakobsson till Hem & Hyra.

Christian Lacotte, VD för Sabo förlag och chefredaktör för Bofast slutar vid årsskiftet efter att ha träffat en överenskommelse med Sabo. Vad som ska hända med övriga medarbetare på tidningen, två journalister och en formgivare, är oklart eftersom organisationen ännu inte är spikad, enligt Hem & Hyra.

Fler avsnitt
Fler videos