Gå direkt till textinnehållet

SVTs debattsajt stänger kommentarer nattetid

I dag lämnas över 1 000 namnunderskrifter in till SVT Debatt för att protestera mot vilka inlägg som släpps fram i forumet. Samtidigt väljer Debatt nu att stänga kommentarsfälten när redaktionen inte jobbar. UPPDATERAD

Fyra kvinnor har på tre veckor samlat in över 1 000 namn som protesterar mot att kommentarsfälten på SVTs debattsajt en längre tid dominerats av "högerextremister och sverigedemokrater", berättar Göteborgs-Posten. Bland undertecknarna finns namn som Maria Sveland och Maj Wechselmann.

"Public service ska inte fungera som en slasktratt, det är inte Flashback", säger en av initiativtagarna, Katarina Persson, till GP.

Modereringen av kommentarerna görs externt av företaget Interaktiv säkerhet.

Annons Annons

SVT Debatts projektledare Josefine Ziegler säger att redaktionen inte heller är nöjd med hur det fungerat i kommentarsfälten. Nu väljer man att begränsa möjligheten att kommentera till de timmar på dygnet då redaktionen är bemannad:

– Vi det senaste året arbetat med hur vi ska utveckla sajten och där har en översyn av kommentarsfälten ingått. I höstas beslutade vi som en följd av detta att anställa en dialogredaktör och arbeta mer journalistiskt med kommentarsfälten. Ett nytt arbetssätt som vi enligt plan nu sjösätter. På så sätt hoppas vi att ännu fler röster och åsikter kan komma till tals i våra debatter, berättar Josefine Ziegler.
 

Fler avsnitt
Fler videos