Gå direkt till textinnehållet

Programledare sjöng namnförslag till prinsen

P4 Dalarnas programledare Hanna Embretsen och Lars Svan sjöng i morse en sång i direktsändning där de föreslog namn på den nyfödde prinsen.

I går var det ännu inte klart vad prins Carl-Philip och prinsessan Sofias son ska heta och Hanna Embretsen och Lars Svan tänkte därför hjälpa till med namnförslag.

– Jag och Lars Svan satt på en restaurang i går kväll då vi fick höra att prinsessan Sofia och prins Carl Philip fått ett barn. Vi spekulerade i vad barnet skulle heta.

Varför valde ni att sjunga namnen?
– Det var jag som kom på att vi skulle använda bandet Larz-Kristerz låt ”Jag måste ringa Carina” och framföra den i vår morgonsändning. Larz-Kristerz kommer från Älvdalen liksom prinsessan Sofia. När jag kom till jobbet vid femtiden på morgonen skrev jag texten till Larz-Kristerz låt.

Annons Annons

Hur har responsen varit?
– Många tyckte att det var roligt. Vi sjöng den direkt i FM och har sedan lagt ut den på vår Facebook-sida och Instagram. Vi väntar fortfarande på att Hovet ska höra av sig.

Har någon kriserat er för att vara rojalister?
– Vi har fått ett samtal på vår insändartelefon. Det var en arg kvinna, som inte kritiserade oss för att vara rojalistiska, utan tyckte att vi sjöng bedrövligt dåligt, att man inte borde lägga skattepengar och sändningstid på något så hemskt.

Hör sången här.

Fler avsnitt
Fler videos