Gå direkt till textinnehållet

Nya krav för arbetsmiljön på Norra Skåne

Skyddsombuden vid Norra Skånes redaktion i Hässleholm upprepar sitt krav på att Arbetsmiljöverket ingriper för att stoppa vad som betecknas som allvarliga hot mot medarbetarnas hälsa.

Skyddsombuden har vid flera tillfällen slagit larm om dålig arbetsmiljö på tidnigen. Anledningen är en pågående konflikt där arbetsgivaren anklagas för att gett efter för påtryckningar från kommunpolitiker och bolagsstyrelsen och omplacerat kommunreporter Berit Önell.

I ett brev till Arbetsmiljöverket i Malmö påpekar skyddsombudet att arbetsgivaren fortfarande inte tar medarbetarnas oro på allvar.

Skyddsombuden skriver att journalisterna på redaktionen måste känna sig trygga och inte behöva vara oroliga för att utomstående ska få ta del av källskyddat material. De hänvisar bland annat till att förre chefredaktören Axel Wahlqvist har ett rum åp redaktionen. 

Annons Annons

Norra Skånes chefredaktör Mimmi Karlsson-Bernfalk och Lars Joel Eriksson, ansvarig utgivare på Skånska Dagbladet, skriver i ett svar att Axel Wahlqvists närvaro på redaktionen inte innebär någon risk för allvarlig ohälsa och att han inte har insyn eller påverkar det redaktionella innehållet.

Som Journalisten tidigare skrivit är det endast sex procent av medarbetarna på Norra Skåne som har förtroende för Mimmi Karlsson-Bernfalk.

 

Fler avsnitt
Fler videos