Gå direkt till textinnehållet

IDG tillsätter sju nya chefer

IDGs nye VD har i dag informerat personalen om de första stora förändringarna i den nya organisationen. Just nu försvinner inga redaktionella tjänster men sju affärsområdeschefer tillsätts.

Numera delar IDG Sverige VD med IDG UK. Kit Gould heter han som tillbringat varannan vecka i Sverige under en tid för att strukturera om till företagets nya organisation. I dag klockan 14 informerade han personalen om de första förändringarna. Bland annat får IDG sju nya affärsområdeschefer som ska rapportera direkt till VDn.

Journalisten har talat med journalistklubbens ordförande Helle Kirkegaard. Hon berättar att inga redaktionella tjänster försvinner just nu.

– Nej, det nämndes inget alls om det, säger Kirkegaard.  

Annons Annons

Även chefredaktörerna för de olika titlarna blir kvar. Enligt Dagens Media blir digitalchefen Lottis Bergson ny chef för den redaktionella verksamheten. Under henne hamnar sedan chefredaktörerna. Om ett par veckor är det dags att börja förhandla om bemanningen i den nya organisationen.

– Vi MBL:ar nu punkt för punkt. Senast gällde det Computer Sweden och Tech World där det beslutades att pappersutgåvorna lades ned, berättar Kirkegaard.

Fler avsnitt
Fler videos