Gå direkt till textinnehållet

Försvunna mejl kring Norra Skåne återfunna

Mejl har dykt upp som bekräftar att kommunalrådet i Hässleholm vände sig direkt till Norra Skånes styrelseordförande och klagade på tidningens rapportering. UPPDATERAD

Kommunalrådet Lars-Göran Winberg (C) har hittat några av de försvunna mejlen mellan kommunhuset och Norra Skånes ledning – på sitt skrivbord, berättar SVT Medier. De visar att han den 26 mars skrev "Var går gränsen för bra journalistik?" till styrelseordföranden Håkan Mattsson, och bifogade artiklar om det kommunala bostadsbolaget där han själv är ordförande.

Winberg säger nu till SVT Medier att han gjorde fel som kontaktade Mattsson, och att han nästa gång ska vända sig till PO i stället – han säger sig tidigare inte ha känt till hur man anmäler en tidning.

Kristianstadsbladet skriver i dag att flera politiker utövat påtryckningar gentemot Lennart Mattsson. Bland annat har moderaten Pär Palmgren om att en företagare drar sig ur satsningar i kommunen efter "efter skriverier i Nsk". "Företaget är viktigt för kommunen", skriver Palmgren.

Annons Annons

Politiker och kommunala tjänstemän varnade också varandra via mejl när reportern Berit Önell varit och efterfrågat handlingar, skriver Kristianstadsbladet.

 

Fler avsnitt
Fler videos