Gå direkt till textinnehållet

Expressenchefer jobbar på flyktingförläggning

I dag jobbar ett 20-tal av Expressens chefer på ett flyktingboende i Hedemora. Syftet är att få ny kunskap samtidigt som man hjälper till.

Magnus Alselind, redaktionschef på Expressen, berättar om besöket på flyktingboendet.

– Vi gör ingen stor grej av det, men vi gör kontinuerligt saker med våra chefer och reportrar för att komma ut utanför redaktionen. Och många av de flyktingar som kommer hit kommer inte så ofta till Stockholms innerstad där många av oss rör sig.

Han tror att det är viktigt för Expressens medarbetare att få träffa de människor som kommer hit till Sverige, men också att se vad som händer när samhället kliver fram och tar ansvar.

Annons Annons

– Den här gången är det mest chefer som varit ute, däribland Thomas Mattsson. De har varit några dagar i Hedemora på en flyktinganläggning och hjälpt till, vilket är en miljö som skiljer sig ganska mycket från den som de rör sig i dagligen, särskilt de som inte är ute på fältet så ofta.

Röda Korset bedriver stödverksamhet på flyktingboendet, en organisationen som Expressen ofta samarbetar med när världen drabbas av olika katastrofer. Besöket är dels ett sätt att hjälpa till, men också ett sätt att utbilda sig, säger Magnus Alselind.

– Det är viktigt att påtala att det är en ringa insats, men det är också viktigt att de som tar beslut vet var de skickar sina reportrar.

Fler avsnitt
Fler videos