Gå direkt till textinnehållet

Adam Tensta lämnade TV4s Nyhetsmorgon i protest

Artisten Adam Tensta lämnade direktsändningen av Nyhetsmorgon i protest mot en bokning av en gäst kanalen gjort vid ett tidigare tillfälle.

Adam Tensta har tidigare kritiserat TV4 för att ha anlitat Youtube-profilen Louise Andersson Bodin som gäst till Nyhetsmorgon i våras för att träna programledaren Peter Jihde.

Louise Andersson Bodin har tidigare lagt ut en video där hon gör rasistiska kommentarer och använder kränkande ordval, skriver SVT.se. Enligt TV4 har Louise Andersson Bodin bett om ursäkt, och tilläts därför att medverka i programmet.

Adam Tensta medverkade i Nyhetsmorgon på torsdagen för att prata om sitt nya album ”The Empty” och den debattartikel han skrev i Aftonbladet där han är kritisk mot TV4.

Annons Annons

”Jag tycker att TV4 ska ta sitt ansvar och gå ut i sociala medier eftersom ni når ut till så många, och berätta hur det har fått gå till så här. Precis som jag skrev i debattartikeln är det skämmigt att det har hänt över huvud taget”, sade Adam Tensta i sändningen.

När programledaren invände, reste sig artisten och lämnade studion.

”Det var det jag ville prata om. Tack så mycket. Lycka till med sändningen”, sade han.

I ett mejl till SVT Kulturnyheterna skriver Viveka Hansson, programdirektör på TV4, att hon respekterar Adam Tenstas beslut att lämna sändningen.

”Jag har fullt respekt för hans sorti, och hans åsikter kring vårt tidigare val av gäst. Det var synd att han inte ville stanna kvar och diskutera frågan med programledarna.”

Fler avsnitt
Fler videos