Gå direkt till textinnehållet

60 riskerar jobben på 24timmar.se

Det gick inte att rädda lokaltidningsportalen 24timmar.se. Företaget lyckades inte skaffa nytt kapital och därför stängdes sajten i fredags. 60 anställda förlorar troligtvis sina jobb. – Det är nu upp till konkursförvaltaren att avgöra vad som skall hända. Men jag tror inte att det går att driva nyhetssajten vidare. De flesta jobben lär tyvärr gå förlorade, säger Krister Bengtsson, VD och chefredaktör för 24timmar.se.

Det gick inte att rädda lokaltidningsportalen 24timmar.se. Företaget lyckades inte skaffa nytt kapital och därför stängdes sajten i fredags. 60 anställda förlorar troligtvis sina jobb.

– Det är nu upp till konkursförvaltaren att avgöra vad som skall hända. Men jag tror inte att det går att driva nyhetssajten vidare. De flesta jobben lär tyvärr gå förlorade, säger Krister Bengtsson, VD och chefredaktör för 24timmar.se.

Så sent som i höstas gjorde 24timmar.se en storsatsning och öppnade kontor i tio orter runt om i landet och nyanställde personal. Sviktande annonsintäkter gjorde dock att företaget behövde 20-25 friska miljoner. Men efter höstens konkurser för flera dotcom-företag var det få som ville riskera pengar på nättidningar.

Annons Annons

– Även stora portaler i Sverige har sett sviktande annonsintäkter det senaste kvartalet. Utsikterna för 2001 är osäkra och därför föredrog kapitalmarknaden att vara försiktig, säger Krister Bengtsson.

24 timmar.se grundades 1997 av reportrar som tidigare hade jobbat på Örebro-Kuriren. Året efteråt fick de Stora Journalistpriset i klassen Nya medier.

Medströms förlag äger 20 procent av 24timmar.se, Intelligence Venture 20 procent och Aftonbladet nya medier 10. Resterande ägs av grundarna och privata finansiärer.

Fler avsnitt
Fler videos