Gå direkt till textinnehållet

Yngre amerikaner föredrar att läsa nyheter

Amerikanska ungdomar föredrar att läsa nyheter på nätet och de äldre tar del av nyheterna på TV. Det visar en undersökning som gjorts av Pew Research Centre i USA.

Enligt Pew Research Centers undersökning föredrar 46 procent av amerikanerna att titta på nyhetssändningarna på TV, 35 procent läser och 17 procent lyssnar på radion.

Men hur amerikanerna tar del av nyheterna varierar kraftigt efter ålder. Ungefär 50 procent av dem som är 50 år och äldre föredrar att titta på TV-nyheterna och endast tre av tio läser en dagstidning.

40 procent av dem under 50 år föredrar att läsa nyheter. Men inte i papperstidning (10 procent) utan de föredrar att läsa online (76 procent). De mellan 50 och 64 år är mer trogna tidningsläsare: 40 procent läser nyhetstidningar och 40 läser online.

De över 50 år är de stora konsumenterna av nyheter i linjär TV: närmare 90 procent. Endast några få procent ser nyheter online. Yngre ser fortfarande på TV-nyheter, men bland dem mellan 18 och 29 år sker ett skifte mot online: 37 ser TV-nyheterna på nätet. Även då det gäller radiolyssnandet verkar det som de yngre gör en digital migration: 30 procent lyssnar online och 49 procent i radioapparaten.

Fler avsnitt
Fler videos