Gå direkt till textinnehållet

”Vi på SMT gillar att tävla”

Den 31 augusti går starten för årets Medierus. Än finns chans att anmäla sig – sista dagen för anmälan är 18 augusti. Journalisten har pratat med några som ska springa loppet. En av dem är Anna Berg, journalist på SMT Radio.

Vad gjorde att du ville springa Medieruset?
– Vi på SMT gillar att tävla. När vi körde en stegutmaning för några år sedan höll det hela på att spåra ur fullständigt. Vår chef, som då var ny, har förbjudit dylika tävlingar på företaget sen dess. Hon tyckte stämningen var så hetsig – hon kan verkligen ha rätt. I Medieruset kan man tävla som lag. Det är ett perfekt upplägg för oss, eftersom vi slipper tävla mot varandra.

 Har du sprungit Medieruset förut?
– Nej.

Hur ser dina träningsvanor ut?
– Jag tränar regelbundet. Jag har en lång runstreak i bagaget, som covid satte stopp för under våren. Sen dess springer jag, inte dagligen, men då och då. Utöver det styrketränar jag flera gånger i veckan. Nu under sommaren blir det mest på hemmaplan, men jag ser fram mot att mitt gym växlar upp i höst med fler pass som man kan träna i grupp. 

Annons Annons

Har du något mål med loppet?
– Att SMT vinner så klart!

Vilket är det bästa vädret att springa i?
– Torr, frisk luft med temperatur runt minus 2-3 grader, gärna med snö under skorna.

Vad ser du mest fram emot när det gäller loppet?
– Att stå på prispallen!

Fotnot: Medieruset går i Lill-Jansskogen med start och mål på Stockholms Stadion den 31 augusti. Gå, lunka eller spring 3,8 km. Läs mer och anmäl dig här.

Fler avsnitt
Fler videos