Gå direkt till textinnehållet

Veteraner kritiserar TT

TTs personalpolitik är stelbent och kallsinnig, anser flera äldre medarbetare i ett öppet brev till ledningen. De kritiserar TT för att inte bevilja deltid eller ändrade arbetstider för anställda som är nära pension.

I brevet undertecknat av 26 anställda på TT, med sammanlagt över 800 tjänsteår på företaget, kritiseras ledningen och styrelsen för att inte tillmötesgå önskemål om individuella arbetstidslösningar för äldre anställda.

Med åldern kan man behöva gå ned i arbetstid eller ha ändrade arbetstider, skriver medarbetarna. Vissa vill också fortsätta jobba efter 65 men inte på heltid, men sådana individuella lösningar vägrar TT ge, enligt brevet.

Annons Annons

Medarbetarna uppmanar TT att acceptera tre krav: deltid för mångåriga medarbetare som vill och behöver det, möjlighet att fortsätta arbeta på deltid efter 65, och individuella schemalösningar för äldre som är i behov av sådana.

Men enligt TTs redaktionschef Mats Johansson finns det inte någon generell hållning mot deltid eller individuella arbetstidslösningar.

– Vi har fått några enskilda förfrågningar om deltid som vi sagt nej till, men det råder inget totalstopp. Det är synd att de uppfattar det så.

Mats Johansson anser inte att det går att genomföra de krav som ställs i brevet, eftersom varje fall måste prövas för sig.

– Nära en fjärdedel av vår personal är över 60 år. Det skulle vara svårt att få verksamheten att gå runt om många skulle få deltid.

Brevskrivarna anser dock inte att det är ett fullgott argument för att neka äldre medarbetare individuella lösningar.

"TTs motargument om befarade ’schemaproblem’ visar till vilken låg handhavandenivå man vill hänskjuta hela veteranfrågan." skriver de.

Fler avsnitt
Fler videos