Gå direkt till textinnehållet

Växande missnöje: Journalister flyr Västgötatidningar

En rad journalister på Västgöta-Tidningar AB har den senaste tiden flytt företaget.— De hårda arbetsförhållandena gör att folk inte längre vill vara kvar, säger Alf Johansson, ordförande vid SJF-klubben på Västgöta-Tidningar AB.

En rad journalister på Västgöta-Tidningar AB har den senaste tiden flytt företaget.

— De hårda arbetsförhållandena gör att folk inte längre vill vara kvar, säger Alf Johansson, ordförande vid SJF-klubben på Västgöta-Tidningar AB.

Västgöta-Tidningar AB äger Skövde Nyheter, Skaraborgs Läns Tidning, Falköpings Tidning och Västgöta-Bladet. Tidningarna ägs i sin tur av Herencokoncernen.

Annons Annons

Stora nedskärningar och konflikter mellan personal och ledning har lett till ett växande missnöje på redaktionerna.

— Det senaste halvåret har sju-åtta journalister sagt upp sig och fler är på väg bort, uppger Alf Johansson. Jag vet åtminstone 20 journalister till som skulle dra direkt om de hade möjlighet, jag är själv en av dem.

Ytterligare neddragningar är på gång förutom de som redan genomförts.

— Redan nu är det oerhört stressigt på grund av de tidiga lämningstiderna. Det handlar allt mer om att fylla sidorna snabbt som fan, menar Alf Johansson.

Efter 32 år på Skaraborgs Läns Tidning har Claes Jacobson sagt upp sig.

— Pressläggningstiderna är för dåliga och företagets framtid för osäker, säger han. Jag fick ett erbjudande från Land Lantbruk och då valde jag att sluta.

Men alla som hoppar av är inte missnöjda.

— Jag trivdes med min arbetsplats, berättar Johan Hoffmann som fram till nyligen arbetade på Västgöta-Bladet. Att jag lade av beror på att jag hittade ett ännu bättre jobb.

Fler avsnitt
Fler videos