Gå direkt till textinnehållet

Vardagsmötet: Johan Gustafsson

Under fyra dagar håller föreningen Närcon ett konvent för östasiatisk populärkultur i Linköping. Över 2 000 besökare från de nordiska länderna samlas vid stadens universitet. Johan Gustafsson, reporter på P4 Östergötland, gjorde ett reportage då sammankomsten startade.

Känner du till något om östasiatisk populärkultur?

– Jag har sett några filmer som Spirited Away som vann en Oscar för bästa animerade film 2003. Jag har även sett manga på TV och i tryck. Men jag kan inte säga att jag är bevandrad i den här populärkulturen.

Har du lärt dig något nytt nu när du har träffat deltagarna?

– Det tycker jag. Det var ett lätt reportage att göra eftersom arrangörerna och besökarna var mycket tillmötesgående. Vissa fackutryck som jag inte kände till fick jag förklarat för mig. Banden som skulle spela var en musikform jag inte hört talas om: bitpop. Arrangörerna förklarade att det är dansmusik blandat med ljus från data- och TV-spel.

Varifrån kom besökarna?

– Främst från de nordiska länderna. De flesta hade köpt biljetter för att kunna gå på allt som visas och bor på universitetet eller i närheten av universitetet. Det var som ett grävseminarium.

Kommer du att göra fler reportage från konventet?

– Vi har pratat om det på redaktionen. Eventuellt blir det så, men det är inte säkert att det blir jag.

Fler avsnitt
Fler videos