Gå direkt till textinnehållet

Vardagsmötet: Claes de Faire

Den tidigare reportern på Resumé, Claes de Faire, lämnar jobbet som utvecklingsredaktör på tidningen S för att återvända till Resumé som redaktionschef den 3 januari 2011.

Varför lämnade du över huvud taget Resumé?

– Jag hade varit där i fem år och fått möjlighet att få utvecklas från reporter till programledare men kände att jag ville pröva något nytt och då fick jag erbjudandet från Amelia Adamo på Bonnier Tidskrifter. Jag gick inte från något, utan till, för att använda en gammal klyscha.

Varför går du nu tillbaka till Resumé?

– Jag har alltid gillat Resumé, ända från det att jag var barn. Att få bli redaktionschef där med eget ansvar för papperstidningen kändes oemotståndligt. Dessutom tror jag att vi kan göra tidningen ännu bättre och än mer relevant.

Vad vill du göra med tidningen?

– Resumé har en stark sajt. I papperstidningen måste vi satsa mer på kvalitet och innehåll.

Annons Annons

Vilka lärdomar tar du med dig från jobbet som utvecklingsredaktör på Queen och S?

– Jag har kunnat se på Resumé från ett utifrånperspektiv. När jag jobbade där var den hela världen. Det är nyttigt att se den utifrån och inse att man måste hålla koll på målgruppen, kämpa för att göra tidningen intressant för andra än sina likasinnade. Det finns alltid en fara om en tidning utgår från den egna redaktionen i stället för sina läsare. Amelia Adamo är en mycket kunnig tidningsmakare och jag har lärt mig mycket om tidningar av henne.

Vilken inriktning vill du att Resumé ska ha?

– Inriktningen ska inte ändras, men vi ska betona att Resumé är en affärstidning och tänka på att vår publik är en yrkesverksam grupp som vill bli bättre på sitt jobb.

Vad gör du just nu?

– Jag håller på att fasa ut mig från S och sedan ska jag vara barnledig hela december.

 


 

Fler avsnitt
Fler videos