Gå direkt till textinnehållet

Vardagsmötet: Ana Barata

Ana Barata har jobbat som tv-hallåa i Sveriges television sedan 1998. Nu förs diskussioner om tv-hallåans vara eller icke vara i bild. Men Ana Barata har redan en ny tjänst, i augusti blir hon pressansvarig på SVT.(Foto: Charles Hammarsten)

Hur känns det nu när diskussioner förs om tv-hallåornas framtid?

– Det känns lite både och. Jag känner mig glad över hur många som verkar reagera och att facebook-grupper startas för att rädda kvar tv-hallåorna. Jag är glatt överraskad över hur många som bryr sig.

Har ni redan fått några reaktioner från tittarna?

– Jag får många härliga uppmaningar som stå på dig Ana! och Lycka till! De tycker att det är väldigt tråkigt om vi försvinner och de tycker att det är fel av SVT. Vi är representanter för SVT hos folk. Vi är som några slags vänner i etern.

Kommer det fortfarande vara era röster som annonserar nästkommande program?

– Som förslaget är nu så är det sagt att det kommer vara så, men vad som händer på vägen dit vet man inte. Enligt förslaget så är det liveröster som kommer presentera programmen.

Vad är ditt starkaste minne från tiden på SVT?

– Nu får jag tänka efter lite. Jag jobbade när Anna Lindh dog. Det var en speciell dag att arbeta på, vi ändrade om i programtablån och det är en av anledningarna till att jag gillar det här jobbet, man är med där det händer på sitt lilla sätt. Man känner sig delaktig.

Vad ska du göra om det här blir verklighet då?

– Jag har faktiskt redan fått en ny tjänst, från första augusti ska jag börja jobba som pressansvarig på SVT. Det är en projektanställning i sex månader, och känns jättekul!

Fler avsnitt
Fler videos