Gå direkt till textinnehållet

Väktare utanför Svenska Dagbladets redaktion

Självmordsbombaren sprängdes på baksidan av kvarteret där Svenska Dagbladet har sin huvudutgång. Men det är inte därför tidningen nu har placerat ut en väktare utanför redaktionen, säger säkerhetschefen till Dagens Media.

– Han var knappast på väg till SvD, det finns inga belägg för det. Svenska Dagbladet har inte heller publicerat Muhammed-karikatyrerna, säger Björn Hygstedt, informationschef på Svenska Dagbladet, till Dagens Media.

Björn Hygstedt vill inte kommentera Svenska Dagbladets säkerhet till Journalisten.se.

Expressen var en av de tidningar som återpublicerade Lars Vilks teckning med Muhammed som rondellhund. Tidningens chefredaktör skriver i sin blogg om de nya hoten mot yttrandefriheten: 

Annons Annons

"Lars Vilks yttrandefrihet är lika helig som Dawit Isaaks eller, om man så hellre vill, Peter Englunds. Det är viktigt att påminna sig om det, och det är viktigt att de svenska tidningarna nu fortsätter att vara tydliga i försvaret av yttrandefriheten. Och inte smiter undan den här debatten, i en ambition om att inte skapa polarisering eller – än värre – av rädsla för hot och våld från kritiker."

Fler avsnitt
Fler videos