Gå direkt till textinnehållet

Uppdaterad lista över antalet attacker

Den amerikanska organisationen Kommittén för skydd av journalister, CJP, har en lista på de övergrepp som journalister utsatts för när de bevakat upproret i Egypten. Hittills har ett 50-tal fall inrapporterats. Listan uppdateras kontinuerligt.

Enligt CPJs senaste lista har 30 journalister arresterats, 26 misshandlats och åtta har blivit av med sin utrustning. Enligt CPJ ska även civilklädda män, som troligen tillhör säkerhetspolisen, trängt sig in på två hotell där journalister bor och konfiskerat deras utrustning.

De senaste två dagarna har journalister och TV-stationer som stödjer Mubaraks regim systematisk utmålat västerländska journalister som spioner.
CPJ har dokumenterat sju tillfällen där statsägda TV-kanaler och privata kanaler som ägs av affärsmän som är lojala till Mubarak påstått att det förekommer en utländsk komplott att destabilisera Egypten. Journalister skulle vara en del av denna provokation.

Vid flera tillfällen har västerländska journalister beskrivits som "israeliska spioner" och en kvinna, som hade sitt ansikte täckt, ska ha "erkänt" att hon tränats av "amerikaner och israeler".

Annons Annons

CPJ arbetar med att skydda och arbeta för journalisters säkerhet över hela världen.

Se listan på attackerna mot journalister:

Fler avsnitt
Fler videos