Gå direkt till textinnehållet

Två nya City Skånetidningar

City Skåne ska starta två nya editioner och nyanställa sex personer. Lund kommer att få en egen redaktion och den nya City Kristianstad släpps i vår.– Det är sjukt kul att vi får förtroendet att utöka, säger City Skånes redaktionschef Jonas Kanje till Journalisten.se. (Uppdaterad)

I dagsläget har City Skåne tre editioner, men nu utökar man med två. City Malmö Lund ska bli två editioner vid årsskiftet, och Lund kommer då få en egen redaktion med en redaktör.

– Nu får vi verkligen chans att piffa upp Lundmaterialet och få det bättre, säger Jonas Kanje.

Dessutom startar City Skåne en ny edition, City Kristianstad, i april. Även där kommer redaktionen att bestå av en redaktör.

Annons Annons

– Det känns naturligt att starta en edition i Kristianstad eftersom koncerntidningen Kristianstadbladet finns där och därför finns det en möjlighet att samarbeta i framtiden, säger Jonas Kanje.

City Skåne har även sagt upp sitt avtal med TT och kommer istället att producera allt material själva. Därför anställer man två nya redaktörer på City Malmö, en sportredaktör och en som kommer att ha hand om utrikes- och inrikesmaterialet. Totalt handlar det om sex nyanställningar.

– Det går bättre för oss. Det är väldigt många som läser våra tidningar, omkring 200 000. Det i kombination med att ekonomin ser bättre ut gör att vi kan utöka, säger Jonas Kanje.

Fler avsnitt
Fler videos