Gå direkt till textinnehållet

Två journalister mördade av gängmedlemmar på Haiti

Två reportrar har skjutits till döds i Haitis huvudstad Port-au-Prince sedan en grupp journalister hamnat i bakhåll och blivit beskjutna av gängmedlemmar.

De två mördade journalisterna Frantzsen Charles och Tayson Lartigue  fanns med i en grupp av sju journalister som åkte in i stadsdelen Cité Soleil för att rapportera om pågående gängvåld, skriver Committee to protect journalists.

De hade precis intervjuat familjen till en 17-åring som hade dödats dagen innan när de hamnade i bakhåll och utsattes för skottlossning. De andra fem journalisterna lyckades fly och sätta sig i säkerhet. Kropparna efter de två mördade journalisterna har ännu inte återfunnits.

”Myndigheterna kan inte fortsätta se på när medan landets journalister riskerar, och förlorar, sina liv medan de gör sitt jobb”, säger CPJs koordinator Natalie Southwick i en kommentar. 

Annons Annons

Det är tredje gången i år som dödligt våld drabbar journalister i landet. I januari sköts två journalister ihjäl av misstänkta gängmedlemmar och i februari öppnade polisen eld mot en grupp demonstranter och två journalister träffades av kulorna, en av dem avled.

Fler avsnitt
Fler videos