Gå direkt till textinnehållet

TV4 lanserar nytt aktualitetsprogram

Direktsända aktualitetsprogrammet ”Efter fem” ska sändas två timmar varje vardagseftermiddag. ”Bra svensk journalistik lönar sig”, menar programdirektören Viveka Hansson.

Med ”Efter fem” vill TV4 öka sin nyhetsnärvaro under dygnet. Programmet som från årsskiftet ska sändas mellan klockan 17 och 19 på vardagar riktar sig liksom Nyhetsmorgon till en bred publik och kommer att ha aktuella gäster i studion. Ambitionen är att det ska gå lätt att växla mellan mobil skärm och tv-tittande.

– Det blir ett aktuellt program, med gäster och nyhetsnerv. Vi har hämtat inspiration från flera håll, Nyhetsmorgon givetvis, men också program som Today i USA som nyligen gjorts om, The View, P4 Extra med flera, berättar Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4.

Varför kommer den här satsningen just nu?
– Våra nyhets- och samhällsprogram går mycket bra. Det har på så vis även blivit mer lönsamt än att köpa in utländska program. Det här är en positiv trend för oss som älskar att göra tv. Bra svensk journalistik lönar sig.

Annons Annons

– Programmet kommer att produceras av TV4, och just nu söker vi medarbetare som vill jobba med det här spännande projektet.

Fler avsnitt
Fler videos